• darkblurbg

Kennismaking

Tijdens een kennismakingsgesprek zal er samen met jullie gekeken worden wat er speelt binnen de relatie. Meestal zijn er wel hardnekkige patronen te vinden die zich stelselmatig blijven herhalen. Stellen en gezinnen die elkaar al wat langer kennen zullen dit vast wel herkennen: “Daar gaan we weer…….altijd hetzelfde liedje!"

Dit zijn herhalende patronen die vernietigend zijn of op termijn vernietigend gaan worden.
Er wordt niet meer goed geluisterd naar wat de ander ‘echt’ zegt en het begrip over en weer lijkt ver te zoeken. Boosheid vormt vaak de boventoon en er komen steeds vaker ruzies voor die meestal om ‘niets’ lijken te gaan. 

Tijdens het eerste gesprek wordt er onder andere gekeken naar de geschiedenis van de relatie en/of het gezin, de ruimte voor intimiteit, hoe verloopt de communicatie en hoe gaat men met elkaar om? Ook is er aandacht voor de manier waarop eigen gevoelens en verlangens worden verwoord (of juist niet meer waardoor het steeds stiller wordt!).

In de kern zou je jezelf de vraag kunnen stellen of jij er voor je partner bent wanneer die jou nodig heeft en of je partner er voor jou is wanneer dit door jou wordt gevraagd? En.....wat is het antwoord?  De basis van waaruit gewerkt wordt is het inzicht dat gedrag van de één altijd invloed heeft op de ander. En dat het gedrag van de ander weer effect heeft op jou.

Jullie relatie kun je ook zien als een cirkel die uniek in haar soort is. Het gebeurt alleen tussen jou en je partner.

Een sessie relatietherapie duurt in principe anderhalf uur (90 minuten). Vervolggesprekken worden in overleg gemaakt en vinden in principe overdag plaats.

In enkele gevallen is het mogelijk (om op verzoek) in de avonduren af te spreken en ook op zaterdag is het in bijzondere situaties mogelijk om een sessie te plannen. Hiervoor worden uiteraard aangepaste tarieven gehanteerd.

Aanmelding

Voor de aanmelding hebben jullie geen verwijzing van een huisarts nodig. 

Het kennismakingsgesprek wordt in overleg met jullie op korte termijn gepland. Bij de Kompassie Company hanteren wij geen wachtlijsten. 

Wij vinden het belangrijk (misschien zelfs wel essentieel!) dat er een wederzijdse klik is met onze relatietherapeut. Het kennismakingsgesprek is het eerste half uur geheel vrijblijvend. Er zijn dus geen kosten aan verbonden als er geen klik is en biedt hierdoor de mogelijkheid om kennis met elkaar te maken. Wanneer het ‘goed voelt’ kan er besloten worden om de sessie verder te laten verlopen. 

Meer weten over de mogelijkheden of heb je vragen?

Neem dan gerust even contact met ons op via het contactformulier of telefonisch.

 

Contact