• darkblurbg

Op dit moment hanteren wij een wachtlijst. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Persoonlijk overleg en advies

Als je een hulpvraag hebt, weet je vaak niet meteen wat voor behandeling of specialisatie het best zou werken. Het is dan handig om contact met ons op te nemen om te overleggen welke behandeling of specialisatie het beste bij jou of jullie relatie past. 

Kennismaking

Tijdens een kennismakingsgesprek zal er samen gekeken worden wat er speelt. Meestal zijn er wel hardnekkige patronen te vinden die zich stelselmatig blijven herhalen. Stellen en gezinnen die elkaar al wat langer kennen zullen dit vast wel herkennen: “Daar gaan we weer…….altijd hetzelfde liedje!"

Dit zijn herhalende patronen die vernietigend zijn of op termijn vernietigend gaan worden.
Er wordt niet meer goed geluisterd naar wat de ander ‘echt’ zegt en het begrip over en weer lijkt ver te zoeken. Boosheid vormt vaak de boventoon en er komen steeds vaker ruzies voor die meestal om ‘niets’ lijken te gaan. 

Tijdens het eerste gesprek wordt er onder andere gekeken naar de geschiedenis van het individu, de relatie en/of het gezin, de ruimte voor intimiteit, hoe verloopt de communicatie en hoe gaat men met elkaar om? Ook is er aandacht voor de manier waarop eigen gevoelens en verlangens worden verwoord (of juist niet meer waardoor het steeds stiller wordt!). De basis van waaruit gewerkt wordt is het inzicht dat gedrag van de één altijd invloed heeft op de ander. En dat het gedrag van de ander weer effect heeft op jou.

Jouw gedragspatroon kun je ook zien als een cirkel die uniek in haar soort is. Het gebeurt alleen tussen jou en de ander.

Wij vinden het belangrijk (misschien zelfs wel essentieel!) dat er een wederzijdse klik is met onze (relatie)therapeut of coach. Het kennismakingsgesprek is het eerste half uur geheel vrijblijvend. Er zijn dus geen kosten aan verbonden als er geen klik is en biedt hierdoor de mogelijkheid om vrijblijvend kennis met elkaar te maken. Wanneer het ‘goed voelt’ kan er besloten worden om de sessie verder te laten verlopen. 

Sessieduur

Een sessie relatietherapie duurt 90 minuten. 
Een sessie systeemtherapie duurt 60 minuten.
Een coaching sessie duurt 60/90 minuten.

Vervolggesprekken worden in overleg gemaakt en vinden in principe overdag plaats. In enkele gevallen is het mogelijk (om op verzoek) in de avonduren af te spreken en ook op zaterdag is het in bijzondere situaties mogelijk om een sessie te plannen. Hiervoor worden aangepaste tarieven gehanteerd.

Eventuele afzegging van afspraken dient minimaal 24 uur van te voren te gebeuren. Houdt u er rekening mee dat bij niet tijdig afzeggen/wijzigen van een afspraak het volledige tarief in rekening moet worden gebracht.

Tijdens de kennismaking sta ik nadrukkelijk stil bij de tarieven en vergoedingen, zodat u niet voor (onaangename) verrassingen komt te staan. 

Kosten

Meer weten over de kosten of vergoedingen met betrekking tot jouw hulpvraag? Bel vrijblijvend met ons. Wij kunnen je precies vertellen hoe het zit aan de hand van jouw situatie. Wij maken het graag duidelijk voor je en kunnen je helpen bij het maken van een keuze of een afspraak.

Aanmelding

Voor de aanmelding hebben jullie geen verwijzing van een huisarts nodig. 

Het kennismakingsgesprek wordt in overleg met jullie gepland.  

Meer weten over de mogelijkheden of heb je vragen?

Neem dan gerust even contact met ons op via het contactformulier of telefonisch.

 

Contact