• darkblurbg

 

De preventieve relatiecursus EFT `Houd me Vast‘ biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen met je partner nemen jullie de tijd voor elkaar en werken jullie aan het herstellen, versterken en beschermen van jullie wederzijdse liefde.

De cursus ‘Houd me Vast’ is GEEN relatietherapie en dus niet geschikt voor stellen met ernstige relatieproblemen. Deze stellen hebben vaak meer baat bij (EFT) relatietherapie.

Net als Emotionally Focused Therapy (EFT) werkt ‘Houd me Vast’ vanuit emoties die de kern zijn van alle belangrijke relaties.

Voor wie is de EFT relatiecursus 'Houd me Vast'?

De cursus ‘Houd me Vast’ is voor stellen in een serieuze relatie, die graag wat dieper naar hun relatie willen kijken zonder meteen in therapie te gaan.

Stellen die de cursus ‘Houd me Vast’ doen kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding willen werken.

EFT erg succesvol

De methode is wetenschappelijk bewezen en heel succesvol. Bovendien boek je verrassend snel resultaat. Daarnaast is gebleken dat EFT een sterk positief effect heeft op de verbondenheid en intimiteit in een partnerrelatie.

Wat kunnen jullie verwachten?

De cursus ‘Houd me Vast’ is een interactieve en leerzame cursus die concreet resultaat oplevert voor jullie relatie. Jullie leren hoe je samen met elkaar een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie. Je leert deze negatieve patronen te stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeften te herkennen en bespreken. Je leert jezelf en elkaar beter kennen. Dit alles zorgt voor meer rust en een gezonde balans in je relatie.

Het belangrijkste onderdeel van de sessies zijn de gesprekken die jullie als partners samen voeren. Deze worden ingeleid met een toelichting en stukjes film, waarin andere stellen te zien zijn die eveneens deze gesprekken met elkaar voeren. Na het bekijken van het filmpje gaan jullie samen ook een dergelijk gesprek voeren. Indien dat toch nog wat stroef gaat, begeleiden onze trainers jullie daarin.

Wat leren jullie op de cursus?

De relatiecursus "houd me vast" leert jullie o.a. hoe:

  • je eigen reacties en behoeften en die van elkaar beter te begrijpen,
  • onderlinge reacties die pijn en afstand in de relatie brengen te herkennen en te beïnvloeden,
  • spanningen, stress en conflicten in de relatie te verminderen,
  • oud zeer te vergeven,
  • je je betrokkenheid met je partner kan tonen,
  • intimiteit en plezier met elkaar te bevorderen,
  • jullie liefde levend te houden.

Belangrijk om te weten

De cursus is inclusief:

  • al het benodigde werkmateriaal
  • koffie/thee en wat lekkers

WAAR EN WANNEER?

De privécursus wordt meerdere keren per jaar gegeven in overleg.

TIJDEN:
4 dagdelen. Dagen en tijden in overleg.

LOCATIE:
Locatie in Enschede

KOSTEN:
Kosten op aanvraag beschikbaar

TRAINERS:
Joost Rooks en Graziella Castiglia

Privécursus