• darkblurbg

Het onderhouden van relaties is voor velen vaak een hele klus. In elke relatie kom je moeilijkheden tegen. Het lukt vaak prima om er samen uit te komen maar soms lukt dat gewoonweg niet goed meer en is het zinnig om de expertise van een relatiedeskundige te raadplegen.

Relatieproblemen

Irritaties/ruzies

Je merkt bijvoorbeeld dat jij en je partner niet verder komen.
Er zijn steeds vaker irritaties en ruzies of het wordt juist steeds ‘stiller’ in huis en gaan jullie steeds meer jullie ‘eigen weg’.

Eenzaam voelen

Misschien heeft er zich iets voorgedaan tussen jou en je partner of je vraagt je af hoe nu samen verder te gaan. Vaak ben je elkaar ergens uit het oog verloren en voel je je steeds eenzamer binnen je relatie, voel je je verdrietig of juist vaker boos.

Passie verdwenen

Het kan ook zijn dat je merkt dat de passie en het verlangen die in het begin van de relatie duidelijk aanwezig waren langzamerhand steeds minder aan het worden is en je wilt hier wat aan doen.

Wanneer is er sprake van een relatieprobleem en is het verstandig om een relatietherapeut in te schakelen?
Wanneer kun je preventief nog het een en ander bereiken? Voorkomen is immers beter dan genezen….

Vaak proberen stellen het zo lang mogelijk zelf op te lossen, wat op zich een prima eigenschap is van een iedere gezonde relatie. Maar soms kan het ook goed zijn om juist in een vroeg stadium je eigen relatie eens goed onder de loep te nemen.

Niet iedereen gaat immers met zijn of haar auto jaarlijks voor een onderhoudsbeurt naar de garage en rijdt misschien wel zonder grote problemen tienduizenden kilometers. Maar de meeste mensen vinden het toch wel een geruststellende en fijne gedachte dat de auto onderhouden wordt, te meer omdat er vaak in de zomervakantie (en vaak ook met het hele gezin) grote afstanden mee afgelegd wordt. Dan willen we dat toch ook veilig doen en niet dat je je onderweg steeds hoeft af te vragen of ‘dat geluidje’ wel ok is. Dit geldt in grote mate ook voor je relatie.

Misschien kun je zonder onderhoudsbeurten jarenlang goed met elkaar door 1 deur en hebben jullie het ‘goed samen’ maar dan staat het vaak uit het niets opeens volledig stil!

Of waren die ‘geluidjes’ onderweg toch al een signaal?

 

Contact

Behandelingen

Relatietherapie

Systeemtherapie

'Houd me Vast' cursus

Relatietherapeut

Hoe gaat het in zijn werk