• darkblurbg

Wij zien ontwikkeling in jezelf of in je (werk)relaties als de normaalste zaak van de wereld! Wij zijn meervoudig betrokken op het gebied van relaties. Onafhankelijkheid in de context van relaties bestaat volgens ons namelijk niet.

Dit betekent dat wij altijd bewust betrokken zijn bij de personen verbonden aan jouw ontwikkeling, denk hierbij aan werkgever, collega's, partners, kinderen, ouders etc. Wat betekent je verandering voor hen en de relatie die jullie hebben?

Het Samen Werken van jou met je omgeving is waar wij in geloven als het gaat om duurzame veranderingen.

Wie zijn wij?

De Kompassie Company is opgericht door Graziella Castiglia en Joost Rooks. Wij zijn sinds 1991 een stel. Wij delen samen de passie voor persoonlijke ontwikkeling en de samenwerking van relaties binnen systemen.  

Vanuit verschillende culturele achtergronden, opleidingen en ervaringen hebben wij elkaar in de loop der jaren versterkt en sinds januari 2018 onze krachten gebundeld in de Kompassie Company.

Graziella

Ik werk (de afgelopen jaren op interim basis) na mijn HRM studie ruim 25 jaar binnen verschillende nationale en internationale organisaties in verschillende HR management/coach/beleidsmatige functies waarin sprake is van veranderingstrajecten. De dynamiek van veranderen en de invloed op relaties is voor mij o.a. een reden geweest om mij verder te specialiseren. Ik heb verschillende vervolg opleidingen en cursussen gevolgd zoals verandermanagement, NLP opleiding, coaching opleiding, systeemdynamieken in organisaties, transactionele analyse, EFT opleiding, etc. 

Joost

Ik heb mij na mijn studie Maatschappelijk Werk vanuit mijn specialisatie Bedrijfsmaatschappelijk Werk verder ontwikkeld tot systeemtherapeut/relatietherapeut. Mijn interesse en belangstelling voor gezinnen en relaties is aangewakkerd vanuit mijn verschillende functies bij Defensie, waar ik momenteel nog werkzaam ben. Na diverse vervolgopleidingen heb ik de postdoctorale opleiding Systeemtherapie gedaan en ben sinds 2002 werkzaam geweest als systeemtherapeut binnen de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg. Tevens ben ik opgeleid tot Groepsgedragstherapeut, Mindfulnesstrainer, Stressmanagementtrainer en leiderschapstrainer Bijzondere aandacht heb ik ook voor agressieproblemen en heb hier tal van trainingen in gegeven.  

Kenmerkend voor ons

Onze onderscheidende kracht is het systemisch benaderen van mensen én organisaties in alle dynamieken. Wij geloven dat relaties in werk of privé in de basis niet anders zijn. 

Kernwaarden die voor ons bepalend zijn in ons werk zijn resultaatgerichtheid, integriteit, plezier, wederzijds respect, autonomie, veiligheid en zorgvuldigheid.

Onze werkstijl kenmerkt zich door een confronterende en oplossingsgerichte aanpak. Wij prikkelen je om het beste uit jezelf te halen, waarbij het zelfoplossend vermogen sterk wordt geactiveerd. Het resultaat is dat je weet wat je (anders) wilt, hoe je dit kunt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt.