• darkblurbg

 

De preventieve relatiecursus EFT `Houd me Vast‘ biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen met je partner nemen jullie de tijd voor elkaar en werken jullie aan het herstellen, versterken en beschermen van jullie wederzijdse liefde.

De cursus ‘Houd me Vast’ is GEEN relatietherapie en dus niet geschikt voor stellen met ernstige relatieproblemen. Deze stellen hebben vaak meer baat bij (EFT) relatietherapie.

Net als Emotionally Focused Therapy (EFT) werkt ‘Houd me Vast’ vanuit emoties die de kern zijn van alle belangrijke relaties.

Voor wie is de EFT relatiecursus 'Houd me Vast'?

De cursus ‘Houd me Vast’ is voor stellen (met jonge kinderen) in een serieuze relatie, die graag wat dieper naar hun relatie willen kijken zonder meteen in therapie te gaan.

Stellen die de cursus ‘Houd me Vast’ doen kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding willen werken.

EFT erg succesvol

De methode is wetenschappelijk bewezen en heel succesvol. Bovendien boek je verrassend snel resultaat. Daarnaast is gebleken dat EFT een sterk positief effect heeft op de verbondenheid en intimiteit in een partnerrelatie.

Wat kunnen jullie verwachten?

De cursus ‘Houd me Vast’ is een interactieve en leerzame cursus die concreet resultaat oplevert voor jullie relatie. Jullie leren hoe je samen met elkaar een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie. Je leert deze negatieve patronen te stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeften te herkennen en bespreken. Je leert jezelf en elkaar beter kennen. Dit alles zorgt voor meer rust en een gezonde balans in je relatie.

Het belangrijkste onderdeel van de sessies zijn de gesprekken die jullie als partners samen voeren. Deze worden ingeleid met een toelichting en stukjes film, waarin andere stellen te zien zijn die eveneens deze gesprekken met elkaar voeren. Na het bekijken van het filmpje gaan jullie samen ook een dergelijk gesprek voeren. Indien dat toch nog wat stroef gaat, begeleiden onze trainers jullie daarin.

Wat leren jullie op de cursus?

De relatiecursus "houd me vast" leert jullie o.a. hoe:

  • je eigen reacties en behoeften en die van elkaar beter te begrijpen,
  • onderlinge reacties die pijn en afstand in de relatie brengen te herkennen en te beïnvloeden,
  • spanningen, stress en conflicten in de relatie te verminderen,
  • oud zeer te vergeven,
  • je je betrokkenheid met je partner kan tonen,
  • intimiteit en plezier met elkaar te bevorderen,
  • jullie liefde levend te houden.

Belangrijk om te weten

De cursus is inclusief:

  • al het benodigde werkmateriaal
  • koffie/thee en wat lekkers
  • lunch

EFT "Houd me vast" voor ouders met jonge kinderen

De komst van een kind is een hele verandering voor je relatie. En dat is niet altijd gemakkelijk. Je kunt elkaar uit het oog verliezen, of ruzie krijgen over hoe je dingen aanpakt. Je kunt je alleen voelen, onzeker, of alsof je het nooit goed kan doen. Het lukt niet altijd om genoeg verbondenheid en aandacht voor elkaar te blijven houden. Omdat het ‘jonge gezin’  zo’n belangrijke fase is en er ook een bodem wordt gelegd voor de volgende generatie, hebben we onze aandacht hierop willen richten. Een gezin is zo enorm gebaat bij een hechte relatie tussen de ouders. Daar profiteren kinderen echt van in hun ontwikkeling.

Hebben jullie kinderen onder de 10 jaar en herken je dit? Dan kan de cursus "houd me vast"voor ouders met jonge kinderen  jullie helpen om samen in korte tijd weer hechter te worden.

Tijdens deze cursus zullen wij langer stilstaan bij de hechtingsstijlen, hechting en relaties in combinatie met de verschillende rollen als moeder, vader, vrouw, man, partner en veiligheid in het gezin. 

WAAR EN WANNEER?

De groep cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven. De eerstvolgende cursus is op:

Houd me vast ouders met kinderen
data 2021 volgen

Houd me vast
data 2021 volgen

TIJDEN:
zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur
zondag van 9.30 uur tot 17.30 uur

LOCATIE:
Locatie in Enschede

Opmerking COVID-19
Het is een ruime trainingslocatie en we volgen de richtlijnen van het RIVM

KOSTEN:
€695,- per stel, werkboek en lunch inbegrepen, excl 21% btw.

TRAINERS:
Joost Rooks en Graziella Castiglia

In de groep of liever privé?

De relatiecursus is op twee manieren te volgen: in groepsvorm of in privévorm.

Het programma bestaat uit 2 hele dagen (zaterdag en zondag). Het voordeel hiervan is dat er door de week geen vrije dagen hoeft te worden opgenomen en dat er vaak in het weekend eenvoudiger opvang geregeld kan worden voor eventuele kinderen. 

Op beide dagen beginnen we om 09.30 en stoppen we om 17.00 uur. Tussendoor is er voldoende tijd om met je partner 1 op 1 in alle rust (met of zonder ondersteuning van een van de trainers) met elkaar te kunnen werken.

De kosten voor het groepsprogramma zijn per stel € 695,- (incl. btw).