• darkblurbg

De preventieve relatietraining EFT `Houd me Vast‘ biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen met je partner nemen jullie de tijd voor elkaar en werken jullie aan het herstellen, versterken en beschermen van jullie wederzijdse liefde.

De relatietraining ‘Houd me Vast’ is geen relatietherapie en dus niet geschikt voor stellen met ernstige relatieproblemen. Deze stellen hebben vaak meer baat bij relatietherapie.

Net als Emotionally Focused Therapy (EFT) werkt ‘Houd me Vast’ vanuit emoties die de kern zijn van alle belangrijke relaties.

De relatietraining is op twee manieren te volgen: in privévorm of in groepsvorm.

 

Voor wie is de EFT relatietraining 'Houd me Vast'?

De relatietraining ‘Houd me Vast’ is voor stellen in een serieuze relatie, die graag wat dieper naar hun relatie willen kijken zonder meteen in therapie te gaan.

Stellen die de relatietraining ‘Houd me Vast’ doen kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding willen werken.

EFT erg succesvol

De methode is wetenschappelijk bewezen en heel succesvol. Bovendien boek je verrassend snel resultaat. Daarnaast is gebleken dat EFT een sterk positief effect heeft op de verbondenheid en intimiteit in een partnerrelatie.

Wat kunnen jullie verwachten?

De relatietraining ‘Houd me Vast’ is een interactieve en leerzame training die concreet resultaat oplevert voor jullie relatie. Jullie leren hoe je samen met elkaar een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie.

Het belangrijkste onderdeel van de sessies zijn de gesprekken die jullie als partners samen voeren. Deze worden ingeleid met een toelichting en stukjes film, waarin andere stellen te zien zijn die eveneens deze gesprekken met elkaar voeren. Na het bekijken van het filmpje gaan jullie samen ook een dergelijk gesprek voeren. Indien dat toch nog wat stroef gaat, begeleiden onze trainers jullie daarin.

De relatietraining ‘Houd me Vast’ leert jullie o.a. hoe:

  • je eigen reacties en behoeften en die van elkaar beter te begrijpen,
  • onderlinge reacties die pijn en afstand in de relatie brengen te herkennen en te beïnvloeden,
  • spanningen, stress en conflicten in de relatie te verminderen,
  • oud zeer te vergeven,
  • je je betrokkenheid met je partner kan tonen,
  • intimiteit en plezier met elkaar te bevorderen,
  • jullie liefde levend te houden.

Groepstraining

Het programma bestaat uit 2 hele dagen (veelal in een weekend op zaterdag en zondag). Het voordeel hiervan is dat er door de week geen vrije dagen hoeft te worden opgenomen en dat er vaak in het weekend eenvoudiger opvang geregeld kan worden voor eventuele kinderen. 

De kosten voor dit groepsprogramma zijn per stel €695,- (incl. btw) en is inclusief koffie/thee en op beide dagen een uitgebreide lunch.

Onze eigen ervaring is dat een tussentijdse overnachting écht de voorkeur heeft omdat het dan ook een compleet weekend samen is, inclusief een nachtje weg. Op slecht 2 minuten afstand van de trainingslocaties bevindt zich Hotel van de Valk Enschede waar een aangenaam verblijf mogelijk is. Uiteraard zijn er in Enschede (e.o.) ook tal van andere overnachtingingsmogelijkheden. Indien gewenst kunnen wij je hierbij adviseren. 

Op beide dagen beginnen we om 09.30 en stoppen we om 17.00 uur. Tussendoor is er voldoende tijd om met je partner 1 op 1 in alle rust (met of zonder ondersteuning van een van de trainers) met elkaar te kunnen werken.

Aan deze training doen 4-6 koppels mee. 

Privétraining 

Het programma wordt in overleg bepaald en kan verspreidt worden over meerdere dagen. Maatwerk is hierin mogelijk waardoor het programma specifiek wordt afgestemd op jullie situatie. Kosten zijn op aanvraag beschikbaar.