• darkblurbg

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching als persoonlijke ontwikkeling
Loopbaancoaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor u wenselijke en duurzame veranderingen in uw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken. Onze coach begeleid je als je je afvraagt hoe het verder moet met je werk en je loopbaan. Je hoeft geen problemen te hebben om een loopbaancoach in te schakelen. Sterker nog: een coach is er juist om dat te voorkomen. Samen met de coach kijk je naar je persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen je huidige werk of eventueel andere loopbaan(pad).

Loopbaancoaching stimuleert je weer richting te geven aan jouw loopbaan. In een aantal gesprekken onderzoeken we wat je wilt middels jouw drijfveren. Ieder mens heeft een aantal intrinsieke dominante drijfveren. Het zijn de dingen die we het liefste willen. De dingen waar we naar streven, waar er energie van krijgen en waar we energie in willen steken. Drijfveren zijn datgene wat ons motiveert en inspireert. Onze persoonlijke drijfveren bepalen wie we zijn.

Wat gaan we doen?
In een loopbaancoaching traject gaan we van start met een oriënterend gesprek. We maken jouw coachdoel concreet: waar wil je naar toe? Wat wil je uit dit traject halen? Wat is jouw ideale situatie? Daarna gaan we aan de slag.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 1. Drijfverenanalyse; wat zijn jouw dominante drijfveren?
 2. Analyseren van de drijfveren naar concrete dagelijkse situaties
 3. Persoonlijke missie en profiel: waar wil jij voor gaan?
 4. Geschikte functies: wat wil je doen en in welke type organisaties? In welke omgeving kom jij het beste tot je recht?
  Welke volgende stap past bij jou?
 5. Persoonlijk actieplan. 

In overleg met jou coachen wij ook on the job. Deze vorm is effectief omdat wij jou daadwerkelijk in actie zien en kunnen inspelen op situaties. 

Resultaat: Je hebt een persoonlijk actieplan waarmee je je loopbaan kan vervolgen en weer met veel plezier je werk kan doen.

 

Met o.a. welke vragen kan ik terecht ?

 • Ik vind het moeilijk om te benoemen wat nu precies mijn talenten en kernkwaliteiten zijn en hoe ik deze beter kan benutten.
 • Zou een andere functie beter bij mij passen? Hoe krijg ik helder in beeld wat mijn drijfveren zijn, zodat ik de juiste stap maak in mijn loopbaan?
 • Passen mijn huidige werkzaamheden (nog) wel bij mijn competenties?
 • Hoe (her)vind ik de passie in mijn werk?
 • Hoe geef ik eerder mijn grenzen op mijn werk aan?
 • Hoe ga ik om met alle veranderingen op mijn werk?
 • Ik loop tegen zaken aan in mijn werk (communicatie, keuzes maken, assertiviteit, samenwerking).
 • Hoe kom ik beter tot mijn recht en kan ik persoonlijk groeien?